Over ons

Onze naam Hy-a komt uit het oud-saksisch. De naam stond én staat voor innerlijke kracht en wijsheid. De wijsheid van de schildpad uit het verhaal op onze homepage. Daarvan uit werken wij en dat zijn kenmerkende elementen in onze aanpak. Wij brengen rust, inzicht en overzicht, zodat de samenwerking verbetert en processen en performance weer op gewenst niveau zijn.

Pieter Corée

06 54 90 60 02


Oprichter en directeur van Hy-a Consulting. Pieter heeft meer dan 25 jaar ervaring in diverse managementfuncties. Hij is zowel werkzaam geweest in de profit als de not for profit sector. Hij heeft diverse functie bekleed, waaronder regiodirecteur, programmamanager kwaliteit, directiesecretaris, HR manager, directeur onderwijscentrum, rayonmanager in de zorgsector, coördinator bestuursrecht en teamleider.
Pieter heeft gewerkt voor zeer verschillende organisaties als KPN, TNT, PostNL, Sensire, ROC van Twente, ROC Horizon College, AOC Oost, Wellantcollege, de AOC Raad, Terra, mboRijnland en de Rechtbank Almelo. Oorspronkelijk opgeleid als jurist, heeft hij zich in de loop der jaren bekwaamd als trainer, coach en mediator en hier de noodzakelijke opleidingen voor gevolgd. Hij heeft trainingen verzorgd voor o.a. SiTel, Thuiszorg Midden-Limburg, ROC Horizon College, Scouting Nederland, Open Circles Academy en Sutfene. Hij werkt daarnaast als docent voor NCOI. Pieter is opgeleid als organisatie- en familie-opsteller.
Pieter heeft adviesopdrachten gedaan bij de Arbeidsinspectie, AOC Oost, ROC Horizon College en TNT. Mediations heeft hij verzorgd voor de Rechtbank Arnhem. Pieter heeft zowel interim-opdrachten in lijn- als HR-management gedaan. Dat maakt hem een goede sparringpartner voor directeuren en bestuurders.
Pieter is getrouwd en heeft vier kinderen.
Hij is geInspireerd door mensen als Stephen Covey, Robert Quinn, Daniel Ofman, Anthony Robbins en Marshall Rosenberg.

Petra de Vries


Petra de Vries is na een carrière in de zorg, van verpleegkundige tot afdelingshoofd, overgestapt naar het verzorgen van trainingen. Inmiddels heeft zij zulke uiteenlopende bedrijven als Sitel en Sutfene getraind en is zij als freelance docent actief voor Intuïtieve Trainingen te Zutphen. Petra koppelt een helder beeld van wat er in organisaties speelt aan het vermogen om een scherpe analyse te maken en die duidelijk onder woorden te brengen.
Petra heeft tevens een praktijk voor particuliere klanten, Groei & Bewustzijn (www.groeienbewustzijn.nl). Ze is opgeleid als familie- en organisatie-opsteller.